Javítás/Szerviz

Az automata ajtó az épület arca. Karbantartása, javítása fontos az élettartam növelése érdekében. Blogomban fényképekkel és leírásokkal szeretném bemutatni, miért is érdemes foglalkozni az ajtóval illetve milyen kiegészítőkkel tehetjük még kényelmessé annak használatát.

Miért fontos az Automata/Fotocellás Ajtók szakszerű szervizelése?

Az automata ajtó naponta akár több ezerszer nyílhat ki és záródhat be. Ezalatt a tartó mechanizmuson a görgők súrlódva teszik meg ugyanezt az utat. A teher és a súrlódás miatt ezek nagyfokú kopásnak vannak kitéve. A görgő és a fém kopik, a lerakódó porral keveredve egyre nagyobb akadályt képez az ajtó mozgásában. Félévente kitakarítva, beállítva, akár évekkel meghosszabbítható az ajtó élettartama.
Éppen ezért javasoljuk minden ügyfelünknek, hogy legalább egy évben kétszer hívjanak ki bennünket.
Mindemellett még garanciát is adunk a működésre. Ha meghibásodik az általunk karbantartott ajtó, akkor INGYEN javítjuk. Természetesen a felhasznált anyagot ki kell fizetni, de munkadíjat és kiszállási díjat nem kérünk.

Előtte-Utána képek, illetve esettanulmányok

A programkapcsoló hibája zárlatot okozhat a vezérlésben.

A képen látható, hogy néhány szegmens nem világít, de látszik az is, hogy egy-két csepp víz hatására tovább romlik a helyzet. Meg ugye jobban néz ki egyben.

Ilyen volt:

automata_ajto_fotocellas_javitas_szerviz_karbantartas

Ilyen lett:

automata_ajto_fotocellas_javitas_szerviz_karbantartas

Íme egy nagyon elhanyagolt automata ajtó.
Évek óta lerakódott por látszik a teljes mechanikán, az elektronikán. A bordásszíjon végig “porcicák” ülnek. Az ügyfél panaszkodott, hogy akadozva működik az ajtó és nagyon zajos. Egy alapos tisztítás és beállítások után megújult az ajtó.

automata_ajto_javitas_fotocellas_javitas_szerviz
automata_ajto_javitas_fotocellas_javitas_szerviz

A hiba a következő volt:
az ajtó nem csukódik be. Szabad szemmel is látni, hogy miért. A bordásszíj leesett a motorról. Ez ismét egy olyan hiba, ami rendszeres karbantartással elkerülhető.

automata_fotocellas_ajto_javitas_szerviz_karbantartas

Automata ajtó hiba
A képeken látszik, hogy mennyi fémet ledarált az ajtó. Jelen esetben még jól be is van zsírozva. A görgők és a fém közé nem szabad zsírt és egyéb anyagot kenni. Ha az ajtó hangot ad, vagy megakad, hívjon szerelőt! Ki kell tisztítani vagy görgőt kell cserélni. Ha nagyon el van hanyagolva, még a csúszósínt is kell cserélni. Ez utóbbi cseréje bonyolult és költséges ( kb. 150.000 Ft+ÁFA ).

automata_fotocellas_ajto_javitas_szerviz_karbantartas
automata_fotocellas_ajto_javitas_szerviz_karbantartas
automata_fotocellas_ajto_javitas_szerviz_karbantartas

Impresszium

B9 Szervíz Kft

Teljes név:
B9 Szervíz Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely:
1239 Budapest, Bercsényi utca 9.

Adószám:
25787218-2-43

Főtevékenység:
4329 Egyéb épületgépészeti szerelés

Telefon:
06 (20) 771 44 10

E-mail:
roska.miklos@gmail.com

b9szerviz@gmail.com

Kérjen Árajánlatot!

Adatvédelem

12 + 3 =

Scroll to Top